Comandantul Aeroportului din Oradea, Gheorghe Pasc, a fost anunţat, vineri, că în cursul aceleiaşi zile, trei avioane care nu erau programate vor sosi la Oradea. „E vorba de trei avioane care m-au anunţat că aterizează aici, nu pot să vă spun cine se află în ele, nici măcar câte persoane", a declarat Gheorghe Pasc. „Ce pot să vă spun sigur este că domnul Ţiriac va ateriza la Debreţin", a mai zis comandantul.

La ora 14.50, primul avion anunţat a şi aterizat pe aeroportul orădean, din el coborând Elan Schwartzenberg şi încă o persoană. La fel ca în fiecare an, invitaţii lui Ion Ţiriac au fost rezervaţi în declaraţii. „Am venit la o vânătoare care sper să fie plăcută. Vremea e minunată pentru vânătoare", a declarat ziariştilor omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

În cel de-al doilea avion, care a aterizat la 20 de minute după primul, s-a aflat o singură persoană. „După cum am fost anunţat, la ora 16.20 ar trebui să aterizeze un al treilea avion", a mai spus comandantul Gheorghe Pasc.

Joi, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Vânători Sportivi, Ioan Silaghi, declara că „începând de vineri, 8 ianuarie, până duminică, inclusiv, la Balc va avea loc tradiţionala vânătoare de mistreţi, dar într-o formulă diferită de anii anteriori, deoarece domnul Ion Ţiriac doreşte să evite presa".

Anul acesta, vânătoarea are loc cu o săptămână mai devreme decât în anii anteriori, când se desfăşura la finele celei de-a treia săptămâni a lunii ianuarie.