Proiectul "Primii paşi în tenis în comune şi sate din Bihor", sprijinit de Consiliul Judeţean Bihor şi realizat în colaborare cu Federaţia Română de Tenis, se derulează în aceste zile şi cuprinde comunele Şuncuiuş, Vadu-Crişului, Ţeţchea, dar şi oraşele Nucet şi Vaşcău.

"Foarte mulţi copii dornici să descifreze secretele sportului alb şi fermecaţi de această stea a tenisului mondial, Simona Halep, umplu din nou sălile de sport. Nu toţi o vor lua pe urmele Simonei, dar, cu siguranţă fiecare va beneficia de efectele pe care le are practicarea unui sport. Este ştiut că tenisul nu îmbunătăţeste doar pregătirea fizică şi sănătatea copiilor, dar creşte încrederea în sine a acestora, îmbină creativitatea cu rigoarea tehnică, fiind un joc al preciziei dar şi al imaginaţiei", a declarat Mircea Drăgoi, directorul CS Voinţa, iniţiatorul proiectului.

Proiectul, realizat pe bază de voluntariat, oferă facilităţi celor din mediul rural de a se afirma în acest sportul alb, iar ţinta lui finală este determina autorităţile locale de a demara construirea de baze sportive.

La Nucet, peste 50 de copii au beneficiat de cursurile de tenis oferite pe bază de voluntariat la noua sală de sport. Împărţiţi pe categorii de vârstă, cei mici au ascultat pentru început cuvintele profesorului Marius Crişan, iar apoi au pornit voiniceşte la deprinderea tainelor tenisului începând cu priza rachetei, poziţia de aşteptare, continuând cu învăţarea loviturilor de bază: forehand, backhand, serviciul.