Săptămâna Crăciunului a început bine în redacţia BIHOREANUL. Un grup de 15 copii din clasele 0-6 de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Spinuş au venit cu colinda, după ce au trecut pe la mai multe instituţii din municipiu.

Însoţiţi de profesoara Simina Maliţa, de reprezentanta Primăriei Spinuş, Andreea Cormoş, şi de părintele paroh ortodox Cristian Jurău, aduşi din sat cu microbuzul şcolii, copiii au trecut luni pe la Primăria Oradea, Prefectura Bihor şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, dar şi pe la redacţia săptămânalului nostru, unde au cântat trei colinde şi au făcut o demonstraţie a vechiului obicei al mersului cu capra.

Îmbrăcaţi în costume populare autentice, micuţii n-ar fi reuşit să-şi ducă numărul la îndeplinire dacă n-ar fi fost acompaniaţi la tobă de unul dintre ei şi la higheghe de un priceput din comună.

Emoţionaţi, ei au fost la ifnal răsplătiţi cu aplauze de jurnaliştii şi membrii redacţiei, dar şi cu sucuri, dulciuri şi bani. Micuţii au precizat însă că nu vor ţine banii pentru ei, ci cu toată suma strânsă de la colindat vor face pachete pentru colegii lor mai sărmani, pe care Moşul s-ar putea să nu-i găsească în noaptea magică a Crăciunului.