Două antrenamente zilnice

Echipa orădeană de baschet masculin CSM va susţine sâmbătă primul joc din noul an. Elevii antrenorului Cristi Achim vor evolua pe teren propriu, la Arena "Antonio Alexe", cu începere de la ora 17, în compania formaţiei bănăţene BC Timişoara. Meciul va avea caracter amical şi este practic prima repetiţie pentru jucătorii orădeni în vederea abordării returului de campionat, care va debuta pe 15 ianuarie.

Baschetbaliştii de la CSM s-au reunit rapid în acest an, după mini-vacanţa sărbătorilor de iarnă, încă de luni, 3 ianuarie, ei fiind deja prezenţi în sală. Pentru a putea pregăti cât mai bine partea a doua a campionatului Diviziei A, fac câte două antrenamente pe zi, de la ora 12 şi 19.

Fără transferuri

Deşi există şi la baschet o scurtă perioadă de mercato, de transferuri, CSM Oradea nu are în plan aşa ceva în această iarnă, grupul compact de jucători al echipei dând mai mult decât roadele scontate ale formaţiei în prima parte a campionatului. Sportivii orădeni au obţinut 10 victorii şi au fost învinşi numai de 5 ori, ocupând astfel un onorant loc 5. "Nu se pune problema de veniri sau plecări de la CSM în această iarnă", a declarat antrenorul Cristian Achim.

Ultimii jucători care s-a prezentat la pregătirile echipei din această perioadă au fost, după cum era de aşteptat, americanii Tyrone Mitchell şi Michael Schactner, care au revenit la Oradea, după sărbătorirea Crăciunului şi a Anului Nou.

În afară de jocul de sâmbătă cu BC Timişoara, până la reluarea campionatului prevăzută pentru mijlocul acestei luni, baschetbaliştii de la CSM vor mai disputa un meci amical, luni, cu începere de la ora 17, la Cluj, în compania vicecampioanei, Universitatea Mobitelco.

În prima etapă din retur, pe 15 ianuarie, CSM Oradea va evolua în deplasare, la Bucureşti, în compania echipei CS Municipal, pentru ca primul joc din noul an de pe teren propriu din cadrul Diviziei A să-l susţină pe data de 22, cu formaţia Politehnica Iaşi. Tot în această lună, trupa manageriată de Şerban Sere va mai disputa un joc în campionat, cu Steaua Turabo, în deplasare, pe data de 29.

Mihai Anghel