Primul bebeluş născut în noul an la Maternitatea orădeană a fost un băieţel. Alex Sebastian Ciuciu a venit pe lume pe 1 ianuarie 2012, ora 1.50 şi a primit scor Apgar 10, a declarat managerul Spitalului Judeţean, Gavrilă Grebenişan.

De altfel, în ziua de Anul Nou s-au născut încă 9 bebeluşi, 3 băieţei şi 6 fetiţe. "A fost o singură problemă deosebită, la o sarcină mică (25-26 săptămâniI). Mama a născut prin cezariană un făt de 600 de grame, cu scor Apgar 2/3", a mai precizat managerul.

Pe de altă parte, anul acesta bihorenii au petrecut paşnic de sărbători. Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor, în 31 decembrie respectiv în ziua de Anul Nou, au ajuns la UPU 348 de pacienţi. În stare mai gravă au fost aproximativ 8-10 persoane, în special bihoreni cu probleme cardiace.

Faţă de alţi ani, doar şase oameni au ajuns la spital cu exces de băutură, iar un bihorean a suferit o intoxicaţie uşoară cu monoxid de carbon. În cele două zile nu s-au înregistrat cazuri grave de toxiinfecţie alimentară, dar e de aşteptat ca numărul pacienţilor cu această afecţiune să crească în aceste zile, după sărbători.

"Au fost două zile sub medie, dar azi (luni - n.r.), numărul pacienţilor a crescut. Până acum am depăşit o sută. Este o zi mai agitată", a punctat dr. Borcea.