Primul continent ucrainean instruit în Regatul Unit şi-a început antrenamentele.

Potrivit unui anunţ al Ministerului Apărării britanic, citat de metro.co.uk, militarii ucraineni s-au întâlnit joi cu ministrul Apărării, Ben Wallace, cu ocazia deschiderii programului de instrucţie care va dura câteva săptămâni.

"Folosind expertiza de talie mondială a armatei britanice vom ajuta Ucraina să-şi reconstruiască forţele şi să amplifice rezistenţa în contextul în care ei îşi apără suveranitatea ţării şi dreptul lor la a-şi alege propriul viitor", a declarat Wallace (foto jos).

(foto: metro.co.uk)

Conform sursei citate, în cadrul programului militar al Regatului Unit, circa o mie de militari britanici vor instrui în următoarele luni, în mai multe baze militare din ţară, circa 10.000 de ucraineni fără experienţă de luptă.

Pregătirea va implica de la manipularea armelor şi prim-ajutorul pe câmpul de luptă la tactici de patrulare şi norme de conduită în conflictele armate.

Militarii ucraineni vor fi instruiţi de gazde pe arme de asalt AKM pentru a se familiariza cu cele folosite pe frontul de acasă (foto jos).

De asemenea Guvernul Regatului Unit le va dona luptătorilor ucraineni uniforme şi echipament pentru a le folosi atât în perioade de instrucţie cât şi după desfăşurarea pe frontul din Ucraina.

(foto: metro.co.uk)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!