Ministerul Sănătăţii confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical, a transmis, marţi seara, Grupul de comunicare strategică format la nivelul Guvernului.

Este vorba despre un ambulanțier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

"Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat şi a primit rezultatul pozitiv în data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu şi nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astazi, 7 aprilie 2020", se arată în informarea oficială.

Prin comunicat, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, îşi exprimă regretul faţă de această pierdere şi transmite condoleanţe familiei.

"În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus", se arată în informarea GCS.

Zilele trecute, o asistentă medicală din Constanţa a murit din cauza coronavirusului, însă în cazul acesteia nu existau suspiciuni că ar fi putut lua virusul în timpul muncii. Ea fusese în Turcia şi, la întoarcere, a intrat direct în carantină.