A fost întocmit şi primul dosar penal pentru vot multiplu la alegerile locale de duminică. Este vorba despre o femeie în vârstă de 45 de ani, care a mers să voteze la câteva ore diferenţă, în două localităţi diferite.

Comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a declarat BIHOREANULUI că femeia în cauză a votat prima oară la ora 9.23, la o secţie de votare din localitatea bihoreană Săldăbagiu de Barcău, comuna Balc, "fapt atestat prin prezenţa şi semnătura acesteia pe listele electorale".

"La ora 10.48, aceeaşi femeie s-a prezentat şi la o altă secţie de votare din localitatea bihoreană Chişlaz, comuna Chişlaz, exercitându-şi pentru a doua oară dreptul de vot, fapt atestat, de asemenea, prin prezenţa fizică şi semnătura din listele electorale", a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Bihoreanca se va alege cu dosar penal, dat fiind că votul multiplu este intersis de lege.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Marghita au întocmit dosar penal în cauză şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunii de fraudă la vot, a mai precizat reprezentanta Poliţiei.