Primul examen scris al Bacalaureatului 2024 s-a încheiat luni, în toate cele 13 centre din BIhor, fără să fie înregistrat vreun incident, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

Potrivit unui comunicat de presă, în sălile de examene au fost prezenți 3.632 de candidați dintre cei 3.667 înscriși. Astfel, doar 35 de tineri înscriși au absentat de la probă, iar nici unul nu a fost eliminat din examen. 

Subiectele primite de absolvenții de liceu au fost de o dificultate medie, a declarat profesoara Cristina Marian Ionescu, pentru Hotnews.ro. La partea a III-a, ei au avut de scris un eseu de 400 de cuvinte pe tema unei nuvele. 

Bacalaureatul continuă pe 2 iulie cu proba obligatorie a profilului și pe 4 iulie cu cea la alegere. Vineri vor susține examenul la limba maternă elevii care au studiat într-o limbă alta decât româna.

Primele rezultate de la probele scrise se vor afișa în data de 8 iulie, până la ora 12,00, iar contestațiille se vor depune în aceeași zi, în intervalul orar 12,00 - 18,00. Notele finale se vor afișa pe 12 iulie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!