Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, luni, la lansarea oficială a noului model Ford B-Max, produs la uzina de la Craiova. Băsescu este şi primul cumpărător al acestui model.

Primul autoturism Ford B-max a fost achiziţionat de către preşedinte, el prezentându-le celor prezenţi la ceremonie ordinul de plată. Maşina este de culoare roşie şi a fost testată de către acesta în incinta fabricii de la Craiova.

Traian Băsescu a declarat că în ciuda perioadelor dificile "au fost câţiva oamenii care au spus: Noi mizăm pe România şi pe Cravoia" ajungându-se astfel la sărbătorirea începutul producţiei autoturismului B-Max în România.

"Am reuşit să depăşim dificultăţile, contradicţiile care au apărut la un moment dat şi sărbătorim astăzi începutul producţiei", a declarat Băsescu în cadrul ceremoniei care a avut loc la Craiova. "Faptul că într-o perioadă de criză o companie de talia Ford nu a abandonat proiectul de la Craiova este o carte de vizită pentru România", a mai adăugat preşedintele.

Acesta a menţionat, de asemenea, că probabil în cel mai scurt timp Craiova va fi aşezată pe harta industriei de top şi a subliniat faptul că românii se pot adapta uşor la diferite situaţii. "Românii pot orice atunci când vor şi atunci când sunt bine conduşi de managementul lor", a explicat Băsescu.

Preşedintele a ţinut să le mulţumească, de asemenea, angajaţilor uzinei de la Cravoia, şi a menţionat că, până în 2014, aici vor lucra circa 6.000 de persoane.

În 2012, la Cravoia vor fi fabricate circa 60.000 de autoturisme Ford B-max, anul viitor numărul lor urmând să ajungă la 105.000 de unităţi. Modelul dispune de trei variante de motorizare, mai exact Ambiente, Trend şi Titanium, şi de trei tipuri de motorizări pe benzină şi de două de motorizări pe motorină.

Sursa: Gândul