Un cercetator britanic de la Universitatea din Reading poate spune ca este primul om care a fost infectat cu un virus de calculator. Dupa ce si-a implantat in mana un microcip, omul de stiinta a demonstrat ca respectivul dispozitiv poate fi virusat.

Profesorul Mark Gasson din cadrul Universitatii din Reading, Marea Britanie, a vrut de fapt sa traga un semnal de alarma in privinta folosirii de catre oameni a dispozitivelor electronice. In experimentul sau, el a folosit un microcip care este utilizat in prezent la identificarea animalelor.

Acest dispozitiv a fost implantat in mana si putea fi folosit la obtinerea accesului in diferite zone ale Universitatii sau pentru a controla telefonul mobil. Unul din testele pe care le-a facut a fost sa vada ce se intampla daca cipul cu pricina este virusat. Rezultatul a fost previzibil: virusul a fost trimis mai departe la un alt dispozitiv, la care se conectase wireless.

Omul de stiinta a admis ca acest virus informativ nu l-a afectat si pe el, in mod direct. Cu toate acestea, experimentul sau atrage atentia asupra cipurilor care sunt folosite in scopuri medicale, pentru a ajuta bolnavii afectati de diverse afectiuni.

Acestea pot fi la randul lor virusate si pot afecta starea de sanatate a pacientului sau pot transmite virusul aparatelor medicale.