Masdar si BASF anunţă lansarea unui acord de parteneriat strategic pentru lucrările de construcţie a Masdar City, primul oraş din lume cu amprentă neutră de carbon şi zero deşeuri. În inima acestui oraş va fi construită o zonă comercială ce constă într-un mall, mai multe hoteluri, restaurante, nişte "umbrele" gigantice care vor avea rolul de umbri zona, dar şi nişte panouri solare. Accesul în acest oraş se va face de la aeroportul capitalei, iar potrivit Coolest Concepts, proiectul se preconizează a fi gata în 2016.

Masdar City, aflat în prezent în prima fază a lucrărilor de construcţie, este situat la aproximativ 30 km de zona centrală a oraşului Abu Dhabi. Fiind un centru al tehnologiilor ecologice şi al inovaţiei tehnologice, cercetării şi dezvoltării, oraşul atrage numeroşi lideri din industrie şi cercetători.

Masdar a încheiat parteneriate cu cele mai importante companii din lume, firme de investiţii şi instituţii din domeniul educaţiei, pentru a dezvolta şi implementa tehnologii de vârf, sisteme şi soluţii sustenabile în Masdar City, în zona Abu Dhabi şi regiunea Golfului. Un asemenea exemplu ar fi International Renewable Agency - Agenţia Internaţională pentru Energii Regenerabile - care a decis recent să îşi mute în Masdar City noul sediu central pentru operaţiuni globale.