Baschetbaliştii orădeni de la CSM au debutat cu dreptul în jocurile contând pentru locurile III-IV ale campionatului Ligii Naţionale, în compania medieşenilor de la Gaz Metan.

Finala mică a ediţiei 2012-2013 şi-a desfăşurat primul episod joi seară la Oradea în Arena "Antonio Alexe", unde jucătorii de la CSM s-au impus la capătul unui meci disputat cu scorul de 73-68 în faţa medieşenilor.

Echipa orădeană a început partida în formula: Franklin, Maric, Dillon, Pesic şi Ţibîrnă.

Jocul a debutat bine pentru gazde, care au şi marcat primele, prin Nemanja Maric. Apoi s-a mers cap la cap până la 12-12, când orădenii au început să se desprindă şi să câştige primul sfert cu 24-18.

Sfertul secund a fost oarecum diametral opus, cu toate că elevii lui Cristian Achim au început cu tripla lui Franklin, dar şi cu Topcov, care a revenit în angrenajul CSM-ului, în teren.

Deşi s-au aflat în permanenţă la conducere, chiar în finalul sfertului orădenii au fost depăşiţi cu un punct, medieşenii conducând în pauza mare cu scorul de 42-41, după ce în aceste 10 minute şi-au trecut ei în cont 24 de puncte, faţă de numai 17 ale adversarilor.

În partea a doua, CSM a evoluat ceva mai bine şi şi-a adjudecat sfertul III cu 20-17, iar pe ultimul cu 12-9, câştigând în cele din urmă la o diferenţă de 5 puncte, scor 73-68.

"Am avut parte de un meci frumos, tipic pentru o finală de loc III. Nu a fost o presiune foarte mare, în anumite situaţii şi fără o concentrare foarte mare, însă la fel ca de obicei în astfel de situaţii, ambele echipe şi-au dorit să câştige, pentru că aşa este normal, şi mă bucur că am făcut-o noi. Am făcut un prim pas către acest loc III, pe care sincer ni-l dorim", a declarat la final antrenorul orădenilor, Cristian Achim.

Dacă de la CSM principalul marcator a fost Milos Pesic, autorul a 18 puncte, de la medieşeni s-a remarcat ex-orădeanul Titus Nicoară, cu 17 puncte înscrise.

Meciul al doilea al finalei mici se va desfăşura luni, 20 mai, la Mediaş.


CSM Oradea - Gaz Metan Mediaş 73 - 68 (24 - 18, 17 - 24, 20 - 17, 12 - 9)

Sala: Arena "Antonio Alexe"
Spectatori: 1500

Arbitri: Laurenţiu Grigoraş, Mircea Şerban, Laszlo Bukuresti
Comisar FRB: Ion Breza

Marcatori CSM Oradea: Milos Pesic 18 puncte, Wiliam Edward Franklin 15, Sasha Topchov 15, Daniel James Dillon 10, Nemanja Maric 8, Bogdan Ţîbîrnă 4 şi Zarko Comagic 3 puncte.

Principali marcatori Gaz Metan Mediaş: Titus Nicoară 17 puncte, Andrei Mandache 16 şi Zoran Krstanovic 12 puncte