Poloiştii echipei CSM Digi Oradea au terminat la egalitate jocul pe care l-au susţinut, miercuri seara, în faţa propriilor suporteri, în cadrul celei de-a V-a etape a grupei principale B din Liga Campionilor Europeni.

În Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", campionii României nu au reuşit să obţină victoria mult dorită, remizând cu 9-9, după un joc în care chiar şi antrenorul Dorin Costrăş a fost nemulţumit de lipsa de eficacitate a gazdelor. "Ratăm mult şi asta mă nemulţumeşte. Degeaba ne poziţionam bine şi combinăm, dacă nu reuşim să şi înscriem mai mult. Păcat, nu a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre. Galatasaray era o echipă de bătut", a precizat tehnicianul orădenilor, la finalul disputei.

Deşi au marcat primul gol, prin Mihnea Chioveanu, orădenii s-au văzut conduşi după primul sfert cu scorul de 4-2. În sfertul secund, CSM Digi a concretizat mai mult şi a reuşit să înscrie patru goluri, prin R. Georgescu, T. Negrean, Gh. Dunca şi N. Diaconu, primind, în schimb, trei goluri, astfel că în pauza mare turcii conduceau cu 7-6.

În jumătatea secundă, bihorenii au început mai bine şi au înscris din nou primii, prin N. Diaconu, care a marcat apoi şi pentru 8-8. V. Cupic a marcat pentru 9-8, readucând în avantaj echipa orădeană. Până la finele sfertului III au înscris însă şi cei de la Galatasaray, prin S. Aksentijvic, cel mai eficace poloist al campioanei Turciei.

În ultimele opt minute s-a consemnat un fel de luptă oarbă între cele două formaţii, care a ţinut publicul cu sufletul la gură, dar ratările de ambele părţi au făcut să nu se înscrie deloc în acest sfert, astfel că rezultatul final a fost de 9-9, rezultat care îi aduce echipei campioane a României primul punct din această fază a competiţiei.

CSM Digi Oradea - Galatasaray Istanbul 9-9 (2-4, 4-3, 3-2, 0-0)
Marcatori CSM Digi: N. Diaconu 3 goluri, Gh. Dunca 2, M. Chioveanu 1, R. Georgescu 1, T. Negrean 1 şi V. Cupic 1 gol.
Marcatori Galatasaray Istanbul: S. Aksentijvic 5 goluri, O. Gulsoy 1, M. Korolija 1, O. Gulenc 1 şi V. Paskovic 1 gol.