Echipa orădeană de polo CS Crişul a obţinut primul punct în actuala ediţie a Superligii Naţionale, după ce a remizat duminică la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" cu Rapid Bucureşti, în al doilea joc disputat în cadrul etapei a 8-a a competiţiei. După ce prima partidă a fost câştigată de feroviari, scor 7-5, duelul de duminică a oferit primul motiv de satisfacţie pentru echipa pregătită de Ciprian Câmpianu. Orădenii au încheiat la egalitate, scor 4-4, după un meci aprig disputat, în care ambele defensive şi-au făcut datoria.

Sâmbătă, în primul joc cu Rapid Bucureşti, Crişul a început foarte bine. Echipa orădeană a condus cu 4-2, la pauza mare, însă pe parcurs bucureştenii au reuşit să egaleze, iar în ultimul sfert au şi trecut în avantaj.

Pe final, orădenii au încercat să reechilibreze disputa, dar cei care au înscris au fost tot oaspeţii, astfel că scorul final din acest prim joc dintre cele două combatante a fost favorabil rapidiştilor, cu 7-5.

Duminică rapidiştii au deţinut iniţiativa, conducând cu 2-1 şi 3-2, însă tinerii poloiştii de la CS Crişul au reuşit să egaleze şi să treacă în avantaj în ultimul sfert.

În cele din urmă s-a încheiat însă remiză, scor 4-4, şi tinerii jucători pregătiţi de Ciprian Câmpianu bifează primul lor punct în actualul sezon.


CS Crişul Oradea - Rapid Bucureşti 5-7 şi 4-4

Pentru orădeni au marcat: Sárközi, Freundlich (2), Pînzariu şi Ţifrea în primul meci, respectiv Dolha, Pînzariu, Olcean şi Freundlich în meciul de duminică.

În cel de-al doilea duel al etapei, Dinamo Bucureşti s-a impus cu scorurile de 15-3 şi 13-2, la Cluj-Napoca, în faţa echipei locale CSU Poli.

Mihai Anghel