În România, a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire cu Covid-19 şi gripă simultan, după cum a anunţat medicul clujean Milena Man, duminică, pentru ştirileprotv.ro.

“A fost raportat la nivelul țării primul pacient cu Covid, la care s-a confirmat și infecția cu virusul gripal. Vaccinarea antigripală trebuie să o facem cei care sunt expuși la risc, cei care au comorbidități. Nu există vaccin pentru întreaga populație, deci în această situație trebuie să vedem cum ne protejăm, încercând să evităm contactul cu pacienți care ar putea să fie infectați”, a declarat conferențiarul doctor Milena Man, medic primar pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

Potrivit Antena 3, pacientul infectat cu ambele virusuri ar fi un italian care a venit în vizită în România. El ar fi internat într-un spital din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău.

Medicii le recomandă românilor să se vaccineze împotriva gripei şi spun că, fără un test, este dificilă deosebirea între cele două afecţiuni, simptomele fiind identice.

“Pe scurt, nu putem să le deosebim unele de altele. Atât gripa, cât și infecția cu Covid pot să arate la fel. Infecția cu Covid, suplimentar, poate să fie asimptomatică. (...) Deci nu le putem deosebi, în momentul în care suntem asimptomatici, trebuie să ne izolăm, să purtăm mască, să păstrăm distanțarea socială inclusiv în casă, dacă avem simptome sau am fost contacți cu pacienți Covid”, a mai spus dr. Milena Man.