Începute în luna aprilie, lucrările pentru reabilitarea drumului județean DJ 190G, nereparat niciodată de la construirea lui în urmă cu opt decenii și surpat la finele anului trecut, au ajuns la un stadiu de execuție de 70%.

Este vorba despre drumul de la ieșirea din localitatea Balc, de la intersecția cu Almașu Mare, până la limita cu județul Sălaj. 

Pe cei aproape 3,5 kilometri ai șoselei, care a fost lărgită, a început să se toarne primul strat de asfalt, a informat Consiliul Județean Bihor, care asigură finanțarea lucrărilor din bugetul propriu.

„Constructorii au început turnarea primului strat de asfalt. Până acum au fost finalizate lucrări la sistemul de drenaj pentru a preveni acumularea apelor, lucrări de nivelare și compactare a bazei și de aducere la nivel a suprafeței drumului. Pentru consolidarea drumului și asigurarea scurgerii apelor au fost proiectate, printre altele, podețe tubulare, drenuri longitudinale și parapete de siguranță cu protecție ridicată”, a transmis administrația județeană printr-un comunicat dat publicității joi.

„Ne propunem ca până la sfârșitul anului 2024 circulația între cele două județe, pe teritoriul comunei Balc, să se desfășoare pe noul drum modernizat. Partea carosabilă a drumului va avea o lățime de 5,5 metri, cu două benzi și acostamente de 0,75 metri fiecare”, a precizat Călin Gal, vicepreședinte al CJ Bihor.

Firma care execută reabilitarea drumului este Carrier SRL, valoarea contractului fiind de 20,176 milioane lei, cu TVA inclusă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!