Echipa bihoreană de fotbal CS Oşorhei şi-a trecut în cont primul succes oficial din 2014 şi primul din istorie, în Liga a III-a, pe terenul din Oşorhei, după 2-0 cu Sănătatea Cluj.

"Viruşii verzi" n-au reuşit să reziste la Oşorhei decât cinci minute. Ovidiu Popa a preluat în careul mic al oaspeţilor şi a împins mingea în colţul lung reuşind să deschidă scorul. "A fost primul meu gol oficial pentru CS Oşorhei şi sper să marchez cât mai mult. Echipa a jucat bine în cele trei jocuri din acest an şi trebuia să vină şi un succes", a precizat Ovidiu Popa. Iureşul din debutul jocului a fost continuat de CS Oşorhei cu Andor în zi de graţie. În minutul 7 mijlocaşul bihorean a trimis din vole, de la peste 35 de metri, puţin peste transversală pentru ca patru minute mai târziu să şuteze din şase metri la o palmă de poartă.

Până la urmă dominarea a fost concretizată de golul reuşit de Alex Pintea în minutul 25 cu o reluare de cap după o lovitură de colţ. Din nefericire Pintea nu a mai evoluat decât 5 minute pentru că în urma unui contact cu un adversar şi-a spart pometele drept. Faza jocului a fost creată în minutul 30 de Moisa care a driblat patru adversari în banda dreaptă, a centrat puternic pentru Andor care a reluat din viteză, cu capul, peste poartă. "Am făcut de toate, am dat bară, am dat pase de gol, am şutat numai că nu am marcat. Important e că au marcat colegii mei, că am luat cele trei puncte şi că ne-a ieşit jocul. Cred că putem pretinde un loc în play-off", a spus după meci Cristian Andor.

Bihorenii au ratat ocazii cât pentru cinci jocuri. Ganea a scăpat singur cu portarul şi din şapte metri a şutat paralel cu poarta. În prima repriză Ghilea s-a remacat doar în penultimul minut când a parat execuţia din lovitură liberă semnată de Dolha.

Bihorenii au continuat să rateze cu seninătate şi după pauză. Andor şi-a continuat recitalul cu o pasă în gura porţii pentru Ganea care a dat pe lângă minge din cauza unei denivelări. Sergiu Ghilea s-a opus cu brio relansării partidei în minutul 54 când a scos de la rădăcina barei şutul de la 25 de metri trimis de Morar. Rămaşi în zece jucători după eliminarea portarului Andrei Biliga (două galbene într-un minut), clujenii au ieşit la joc în ultimul sfert de oră când l-au pus la muncă pe Ghilea dar marea ocazie a fost ratată la poarta cealaltă de Ardelean, în minutul 83, care a şutat şi el paralel cu poarta mingea sărindu-i din gazon când se afla în poziţie singur cu portarul. Una peste alta a fost un succes incontestabil al băieţilor din Oşorhei care visează din nou la un loc în play-off.

În minutul 60 portarul oaspeţilor, Andrei Gliga s-a întins după o minge deviată de un coleg şi a încercat să evite cornerul însă, la semnalizarea asistentului Cristian Drăguţ, centralul Eugen Ghiorghişor a dictat corner stârnind nemulţumirea apărătorului buturilor clujene. Întreaga echipă oaspete a protestat însă cel mai vehement a fost Biliga cel care s-a ales cu un galben pentru vociferări. Când s-a văzut avertizat, portarul a încercat să se răzbune şi a degajat mingea în direcţia asistentului, fapt care i-a mai atras un galben şi automat eliminarea.


CS Oşorhei - Sănătatea Cluj 2-0 (2-0)

Au marcat: Ovidiu Popa 5, Alex Pintea 25

CS Oşorhei: Ghilea - Matei, Pintea (32 Boneta), Şerban Pop, Hering - Magda, Ember - Moisa (83 Ban), Ov. Popa, Cr. Andor - Ganea (55 Ardelean). Antrenor: Rudy Kovacs.

Sănătatea Cluj: Biliga - Bucur, Crişan, Văidean (46 L. Kelemen), Şimon - Neclua (52 Morar), Pârvan, Dolha (63 Todoran - portar), Danciu - Mihuţ, Ceaca. Antrenor: Marius Semeniuc.

Arbitri: Eugen Ghiorghişor - Cristian Drăguţ, Patricia Samsudean.
Observatori FRF: Mircea Axente şi Dinu Lucaciu.