La peste 30 de grade Celsius, pompierii orădeni au muncit pentru binele sinistraţilor din Moldova. Ei au încărcat într-un TIR peste 350 de saci de îmbrăcăminte, nouă cutii de pantofi noi, aproximativ 200 de kilograme de aşternuturi, numeroase piese de mobilier, zeci de aparate electrocasnice, printre care chiar şi o maşină de spălat aproape nouă, dar şi peste 500 de kilograme de alimente neperisabile şi sute de litri de apă.

Toate acestea au fost duse de bihoreni la subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, la apelul umanitar lansat de Prefectura Bihor. De altfel, instituţia prefectului este cea care coordonează şi transportul. "Încărcătura va porni azi spre Suceava, deoarece acolo este un depozit central de unde se distribuie donaţiile mai departe", a explicat pentru BIHOREANUL Adrian Venig, consilier în cadrul Compartimentului Servicii Publice Deconcentrate din cadrul Prefecturii.

Totodată, Venig a spus că miercuri alte două camioane vor porni din Bihor spre Suceava, unul încărcat cu cartofi şi altul cu apă. "Sunt donaţii ale unor firme, una din Olanda, alta din Oradea, care doresc să rămână anonime", a explicat Venig.

Bihorenii care doresc să îi ajute pe cei rămaşi fără case şi bunuri în urma inundaţiilor pot face donaţii în continuare, la subunităţile ISU din judeţ.

TIR-ul care porneşte marţi spre sinistraţi este primul trimis de Prefectura Bihor, dar nu primul care pleacă din Oradea. Săptămâna trecută, un camion cu ajutoare strânse de studenţi orădeni a plecat spre Dorohoi.