Cei mai buni tenismeni ai României au luat parte la Campionatele Naţionale Individuale de Iarnă care s-au desfăşurat la Centrul Naţional de tenis din Bucureşti. Singurul reprezentant al cluburilor din Oradea la prima şi cea mai importantă competiţie naţională din 2011, tenismenul Ionuţ Urda, legitimat la Clubul Sportiv "Voinţa", a reuşit să devină vicecampion naţional la categoria de 16 ani băieţi.

După un debut slab la simplu, unde, deşi a fost cap de serie numărul 4, a fost învins de Iustin Baciu de la Tenis Star Piatra Neamţ, orădeanul şi-a luat revanşa în proba de dublu, reuşind să devină campionul naţional de dublu al categoriei 16 ani băieţi, alături de acelaşi tenismen din Piatra Neamţ.

Deşi n-au fost situaţi printre favoriţii probei de dublu, perechea Urda/Baciu a reuşit un traseu foarte bun, izbutind să treacă în semifinală de favoriţii principali ai probei Alexandru Buzelan (CSS LPS C-ţa)/Arthur Culicovschi (CSM Dunărea Galaţi) cu scorul de 3-6, 6-3, 10-5. După un meci disputat, cei doi au cedat, însă, în finală, în faţa favoriţilor nr. 2, Rareş Andriuc (CSO Cugir)/Patrick Ciorcilă (Winners TC Cluj) cu un scor simetric, 6-4, 6-4, intrând în posesia medaliilor de argint.

"Ionuţ Urda, antrenat de Bogdan Sturzu, este un tenismen de perspectivă, aflându-se în atenţia Federaţiei Române de Tenis. Dacă are de gând să acceadă în tenisul mare, el va trebui să lucreze foarte mult la îmbunătăţirea calităţilor fizice, la fel ca majoritatea juniorilor români, deficitari la acest capitol, după cum au dovedit testele efectuate recent la Centrul Naţional de Tenis şi coordonate de ieşeanul Cezar Honceriu, actualul preparator fizic al lui Victor Hănescu", afirmă directorul clubului Voinţa Oradea, Mircea Drăgoi.

Testările respective sunt primele testări efectuate în ultimii 20 de ani, la iniţiativa actualului preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir.

Mihai Anghel