Ca să demonstreze că fiecare etnie are valoare culturală, elevii bihoreni de la 9 şcoli din judeţ au prezentat, vineri, pe scena Filarmonicii din Oradea, specificul fiecărei comunităţi care se regăseşte în judeţ.

Astfel, în scurte momente artistice, elevii au scos în evidenţă valorile culturale ale tuturor etniilor din demografia bihoreană, adică ale românilor, maghiarilor, romilor, slovacilor, evreilor, germanilor, polonezilor şi italienilor. Prin acest spectacol, tinerii au vrut să demonstreze că respectă toate etniile, dar şi să fie o sursă de inspiraţie pentru explorarea valorilor şi autenticităţile fiecăreia.

Din păcate, însă, Gala Multiculturalităţii n-a avut parte şi de prea mulţi spectatori, multe scaune din Filarmonică rămânând goale. Cei care au mers la spectacolul elevilor s-au simţit foarte bine, însă, ba chiar pe final au dansat şi ei, alături de elevi.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor. Următorul eveniment organizat de CJE va fi un Bal al Liceenilor, ce va avea loc pe 21 martie în Crown Pub.