Am 2.000 de caractere la dispoziţie să vorbesc despre ce înseamnă pentru mine acest oraş, dar cred că cel mai bine am reuşit prin videoclipurile "Discover Oradea", pe care le-am postat pe Facebook şi Vimeo. Reacţia celor care le-au văzut pur şi simplu m-a copleşit!

Cele câteva zeci de mii de vizualizări de pe toate continentele mi-au confirmat că suntem extrem de ataşaţi şi mândri de frumuseţea şi unicitatea locului în care am crescut sau trăim. Şi chiar avem de ce! Oradea e cu desăvârşire o perlă arhitecturală, o oază de relaxare prin multitudinea spaţiilor verzi şi a existenţei turismului balnear şi, de ceva timp, un nume important în promovarea culturii şi civilizaţiei vinului.

Îi văd potenţialul economic, turistic, social şi cultural şi o dezvoltare susţinută pe absolut toate planurile, şi am ales să privesc şi să mă implic în proiecte doar în această direcţie. Am realizat aceste videoclipuri pentru că am vrut să vadă şi alţii prin ochii mei ce are Oradea mai frumos de oferit. Şi totuşi simt că nu l-am cuprins în totalitate, pentru că acest oraş încă mă surprinde. Dincolo de arhitectura splendidă şi complexă, dincolo de calitatea vieţii de zi cu zi pe care fără îndoială o oferă, pentru mine acest oraş reprezintă mai mult decât atât.

Oradea mea înseamnă oamenii pe care îi port în suflet oriunde aş fi, linişte, poveşti de curaj, inspiraţie, dor, respiraţie, plimbări lungi cu bicicleta, o cafea lungită cu poveşti, teatru, apusuri splendide, întâlniri întâmplătoare pe Corso, zâmbete, cea mai bună salată de vinete, prietenii sincere, luna care se miră deasupra parcului, şansele primite, voluntariat, răsfăţ, evenimente de-a dreptul frumoase, "ceau", creativitate, clădirile luminate noaptea, oameni dornici să schimbe lucrurile în bine, locuri prin care amintirile încă îmi vorbesc, o comunitate însetată de cultură şi dezvoltare, recunoştinţă, autenticitate...

Oradea e o parte din mine, oriunde m-aş afla.

Oana Mudura
Manager Koolt