Mircea Tarău, un profesor de matematică în vârstă de 61 de ani din Buzău s-a ales cu dosar penal şi a rămas fără permisul de conducere după ce a fost prins conducând beat.

Poliţiştii l-au tras pe dreapta în cadrul unei acţiuni de rutină, însă, starea în care se afla le-a atras atenţia ofiţerilor, care i-au cerut să sufle în fiolă. Profesorul a refuzat, susţinând că totul este o înscenare. "Nu am consumat... E o chestiune politică", a spus acesta.

Mircea Tarău a fost dus cu cătuşe la mâini la Spitalul Judeţean, pentru recoltarea probelor biologice. Acolo, profesorul a recunoscut că a consumat totuşi ceva. Dascălul din Buzău a refuzat să i se recolteze probe în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care poliţiştii i-au întocmit din oficiu dosar penal.

În paralel, şi conducerea Inspectoratului şcolar judeţean a luat măsuri - dascălul a fost demis pe motiv că nu mai poate reprezenta şcoala buzoiană. Pe lângă faptul că era profesor, Tarău era din 2007 şi director al şcolii din comuna buzoiană CA Rosetti.