Individul care, luni, a fost filmat de camerele de supraveghere dintr-un local de pe Corso în timp ce fura geanta unei pensionare a fost prins de poliţişti în aceeaşi seară, cu ajutorul imaginilor din local, care au fost preluate şi distribuite în mediul online.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Poliţia Bihor, individul, un bărbat de 55 de ani din Tinca, a fost prins luni seară, în jurul orei 19.

"Poliţiştii orădeni îl bănuiesc pe acesta că luni, 20 martie, în jurul orei 11.15, ar fi sustras poşeta unei femei din localitatea bihoreană Vadu Crişului, în timp ce aceasta se afla într-un local public din municipiul Oradea, în care aceasta avea documente de identitate, un telefon, o pereche de ochelari şi aproximativ 6.500 lei, provocându-i un prejudiciu total declarat de 7.000 lei", se arată în comunicat.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei au extins cercetările, bănuindu-l pe individul din imagine că, în perioada noiembrie 2016 - februarie 2017, ar mai fi comis alte trei furturi de poşetă, telefon şi portmoneu, toate pe raza municipiului Oradea, provocând un prejudiciu total de aproximativ 3.000 lei, recuperat parţial de poliţiştii orădeni.

"La identificarea bărbatului de 55 de ani, bănuit de comiterea faptei, a contribuit şi un bihorean care, după ce a văzut imaginile, a sunat la 112", mai arată comunicatul.

Hoțul este cercetat în stare de libertate, însă poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a individului și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.