Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor a anunţat, vineri, că un bărbat de 30 de ani, din Vaslui, a fost depistat joi, la controlul pentru ieşirea din ţară prin Borş, având un permis de conducere falsificat.

"Acesta se afla la volanul unui autoturism Volkswagen, înmatriculat în Italia, şi a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat la data de 22 septembrie 2006 pentru categoriile A, B şi C. Poliţistul de frontieră a avut suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului prezentat pentru control, fapt pentru care a făcut verificări în Baza naţională de date", a explicat subinspectorul Cătălin Simuţ.

Aşa s-a descoperit că şoferul, în vârstă de 30 de ani, din Vaslui, nu figura ca având carnet de conducere pentru nicio categorie. El a declarat, ulterior, că a obţinut permisul de la o persoană necunoscută din Suceava contra sumei de 1500 de euro.

"Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material in înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere", a mai arătat Simuţ.