Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a anunţat miercuri seară că bihoreanul Gheorghe Sârb, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, a fost suspendat din funcţie.

Potrivit unui comunicat din partea Executivului, premierul Emil Boc a emis decizia privind constatarea suspendării de drept a lui Gheorghe Sârb din funcţia de secretar general al Ministerului Sănătăţii.

"Gheorghe Sârb este înalt funcţionar public definitiv, iar Legea funcţionarilor publici precizează că persoanele care fac parte din această categorie nu pot fi concediate până la momentul unei sentinţe definitive şi irevocabile, iar prima măsură care se ia este constatarea suspendării de drept", a afirmat Ioana Muntean.

Deocamdată nu a fost numită în loc o altă persoană, însă atribuţiile au fost preluate de secretarul general adjunct.

Fostul prefect de Bihor, în ultima perioadă secretar general al Ministerului Sănătăţii, bihoreanul Gheorghe Sârb a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată şi folosirea ilegală a informaţiilor ce nu sunt destinate publicităţii, după ce a luat şpagă 600 euro şi diverse produse alimentare, respectiv nealimentare pentru a aranja un concurs la DSP Argeş.

Potrivit rechizitoriului DNA, lui Gheorghe Sârb i se impută faptul că a facilitat pentru trei candidaţi la conducerea DSP Argeş (Anca Elena Alexandrescu ca director executiv, Mioara Bucur - director executiv adjunct de sănătate publică, iar Octavian Iordache - director executiv adjunct economic) câştigarea concursurilor de numire în funcţie, organizate la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în zilele de 11, respectiv 13 octombrie 2010.

"Banii şi bunurile au fost primite pentru a le furniza candidaţilor subiectele propuse de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru ambele probe (scris şi oral) ale concursului şi pentru a le acorda un punctaj favorabil", specifică un comunicat al DNA.

După examen, toţi cei trei candidaţi au fost declaraţi admişi, fiind ulterior numiţi în funcţiile pentru care candidaseră.

Detalii despre această temă în articolul: "Fostul prefect de Bihor, Gheorghe Sârb, trimis în judecată pentru o şpagă de 600 de euro şi... alimente"