Nicolae Timaru, şeful Direcţiei de Control al Regimului Silvic şi Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Oradea, pe care BIHOREANUL l-a găsit la pescuit pe malul unui lac, alături de preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, încălcând ordonanţele militare în vigoare, este cercetat de colegi.

Informaţia a fost confirmată joi de directorul GF Oradea, Remus Moţiu. "S-a constituit o comisie de cercetare disciplinară, care încă analizează speţa. Nu a plecat în timpul programului de serviciu, se vede pe camerele de vedere de la instituţie, dar a folosit maşina de serviciu", a declarat Moţiu, joi, pentru BIHOREANUL. Acesta a promis că, odată ce ancheta va fi finalizată, va prezenta public concluziile.

Joia trecută, BIHOREANUL l-a găsit pe Timaru pe malul lacului de la Şişterea, alături de şeful CJ Bihor, care pescuia nestingherit, în ciuda faptului că este vicepreşedinte al Comitetului pentru Situaţii de Urgentă Judeţean, iar pescuitul sportiv este interzis în perioada stării de urgenţă. Timaru a negat că el se află la pescuit, susţinând că s-a dus pe malul lacului doar pentru că avea ceva de vorbit cu Pasztor. Totuşi, directorul din GF Oradea a refuzat să deschidă portbagajul maşinii, pentru a arăta dacă are sau nu undiţe la el.

Aşa cum ziarul a arătat, Timaru era la Şişterea cu maşina de serviciu, o Dacia Duster de culoare albă, cu numărul de înmatriculare BH-20-MAP (Ministerul Apelor şi Pădurilor).

Asemenea lui Pasztor, Timaru a încasat o amendă de la Poliţie pentru încălcarea ordonanţelor militare, în cuantum de 5.000 de lei.

Pe Timaru şi Pasztor îi leagă o prietenie veche, iar cei doi au mai fost de multe ori la vânătoare şi pescuit împreună.