Bihoreanul de 61 de ani a fost prins luni după amiază, în zona Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig, în timp ce conducea un autourism marca Daihatsu. Poliţiştii de frontieră din zonă făceau controale pe linia combaterii traficului cu maşini furate când l-au oprit în trafic.

La controlul documentelor frontieriştii au constatat că numerele autoturismului erau provizorii şi că aceastea expiraseră în urma cu trei luni, drept pentru care şoferul a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig pentru verificări.

"În urma verificărilor efectuate în baza de date proprii conducatorul auto nu figurează că ar fi deţinut permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Din declaraţiile conducatorului auto, a rezultat faptul că autoturismul aparţine fiicei sale iar bărbatul dorea cu orice preţ să facă un "drive test" cu autoturismul respectiv cu toate că nu avea permis de conducere, dar a fost depistat la timp de poliţiştii de frontieră bihoreni", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor.

Poliţiştii nu au fost înduplecaţi de scuzele bărbatului, astfel că i-au întocmit actele premergătoare unui dosar penal pentru infracţiunile de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducere fără permis, cercetările urmând să fie continuate de Parchet.