În ultimele zece zile, jandarmii bihoreni au confiscat peste 300 de metri de plasă monofilament, pe care mai mulţi bărbaţi au vrut să o folosească la braconaj pisciol, în barajul din Lugaşu de Jos.

Potrivit unui comunicat transmis de Jandarmeria Bihor miercuri, primul braconier a fost prins pe 9 mai. Un bărbat în vârstă de 27 de ani se pregătea să întindă peste 50 de metri de plasă monofilament, dar jandarmii l-au oprit.

Alt pescar a fost prins în flagrant de oamenii legii pe 15 mai, în jurul orei 20. Bărbatul în vârstă de 30 de ani era într-o barcă şi întindea mai multe setci (plase cu aţă subţire) în Barajul Lugașu de Jos. Când i-a văzut pe jandarmi şi pe angajaţii AJVPS Bihor, tânărul, domiciliat în Lugaşu de Jos, a încercat să se ascundă în vegetaţia de pe o insuliţă de pe lacul de acumulare, dar jandarmii au mers la rândul lor cu barca în căutarea lui şi l-au găsit. Până să fie prins, tânărul a întins în apă trei plase monofilament în lungime totală de 210 metri.

În timp ce scriau procesele verbale pentru bărbatul de 30 de ani, jandarmii au observat pe digul barajului alte patru persoane, care au luat-o la goană când au văzut echipele de control, lăsând în urmă un sac de rafie în care era o setcă de aproximativ 45 de metri lungime.

Cei patru braconieri nu au fost încă identificaţi. În schimb, primii doi sunt acum cercetaţi penal pentru infracţiunile de utilizare a uneltelor de plasă monofilament şi pescuitul cu alte unelte şi scule neautorizate.