Înfiinţată în urmă cu trei luni, pe 20 aprilie, pentru a opri furturile de deşeuri reciclabile, Patrula Eco a Poliţiei Locale Oradea a recuperat de la hoţi 2.500 kilograme de materiale care pot fi valorificate.

Stând la pândă, agenţii au prins în flagrant 306 persoane care au sustras deşeuri reciclabile, materialele găsite asupra lor fiind predate operatorului licenţiat de salubritate RER Ecologic Service, care le-au dus la staţia de sortare administrată de Eco Bihor.

În total, agenţii au recuperat 2.198 kilograme de PET-uri şi 289 kilograme de doze de aluminiu. Dacă nu ar fi fost prinşi, hoţii ar fi vândut deşeurile firmelor specializate în valorificarea lor, iar oraşul nu le putea include în raportările pe care trebuie să le facă anual în către Uniunea Europeană.

Ca să demonstreze că şi-a îndeplinit obligaţiile privind reciclarea şi să nu fie amendată, municipalitatea poate prezenta doar informaţiile centralizate la staţia de sortare, nu şi datele centrelor de colectare private, motiv pentru care e de dorit ca toate deşeurile orădenilor să ajungă la staţia gestionată de Eco Bihor.

Poliţia Locală îi roagă pe cetăţeni să anunţe la numărul de dispecerat 0259/969 dacă văd în oraş persoane care sustrag materiale recliclabile, dar şi alte situaţii care intră în sfera de competenţă a agenţilor.