Pompierii orădeni au fost chemați sâmbătă seară să intervină în zona Podului Dacia din Oradea, unde doi tineri care se aflau pe o barcă gonflabilă au fost prinși într-un vârtej de apă și nu puteau ieși la mal.

„Apelul la 112 a fost în jurul orei 21.40”, a declarat pentru BIHOREANUL lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor.

Inițial, apelantul la 112 a spus că pe barca gonflabilă se aflau doi copii, prinși în zona pragului de trecere de lângă Podul Dacia, unde se creează adesea vârtejuri din cauza curenților de apă.

Până la urmă, cei doi tineri, cu vârste de 17 și 20 de ani, au fost scoși la mal de pompieri.

„Cei doi tineri au fost aduși în siguranță la mal de către pompieri, care au intrat cu barca, i-au ancorat și i-au tras la mal. Cei doi tineri au fost evaluați medical de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD și sunt teferi”, a mai precizat lt. col. Camelia Roșca.

La fața locului au fost mobilizate efective numeroase: două echipaje de pompieri de la Detașamentul 1 Oradea, o autospecială de descarcerare grea cu barcă, o autospecială de primă comandă și intervenție, echipajul de scafandri din cadrul Detașamentul 2 Oradea, precum și echipajul de Terapie Intensivă al SMURD Oradea.

Video: cititoare BIHOREANUL

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!