Prințesa de Wales, Catherine Middleton, a fost operată marți într-un spital privat din Londra, London Clinic, iar intervenția chirurgicală suferită la abdomen a fost un succes. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de Palatul Kensington, citat de BBC, în care se precizează că aceasta urmează să rămână internată și să se recupereze în clinică pentru o perioadă între 10 și 14 zile.

„Pe baza recomandărilor medicale actuale, este puţin probabil ca ea să revină la îndatoririle publice până după Paşte", se arată în comunicat.

Nu se precizează, însă, motivele care au dus la această intervenție, dar Palatul a menționat că prinţesa doreşte ca aceste informaţii să rămână private și îşi cere scuze pentru amânarea viitoarelor angajamente oficiale.

(foto: www.facebook.com/TheBritishMonarchy)

Conform unei declarații oferite BBC, un purtător de cuvânt al Palatului a precizat, însă, că Prințesa Kate nu suferă de cancer.

„Prinţesa de Wales apreciază interesul pe care îl va genera această declaraţie. Ea speră că publicul va înţelege dorinţa ei de a menţine cât mai multă normalitate pentru copiii ei; şi dorinţa ei ca informaţiile ei medicale personale să rămână private”, precizează comunicatul.

Kate, în vârstă de 42 de ani, a fost văzută ultima oară în public în ziua de Crăciun, la slujba religioasă la care participă în mod tradițional cu familia regală. Prințul William și-a amânat de asemenea angajamentele pentru a putea să aibă grijă de familia sa și de cei trei copii: prințul George (10 ani), prințesa Charlotte (8 ani) și prințul Louis (5 ani).

Kate a devenit prințesă de Wales în septembrie 2022, după moartea Reginei Elisabeta a II-a și preluarea titlului de prinț de Wales de către William, de la tatăl său, Charles.

(foto: www.royal.uk)

De asemenea, și Regele Charles va fi supus unei operații săptămâna viitoare, pentru a-și trata o afecțiune benignă la prostată, a anunțat Palatul Buckingham, printr-un comunicat, citat de BBC. Și acesta își va suspenda pentru o perioadă de timp angajamentele publice, pentru a se putea recupera.

"La fel ca mii de bărbați în fiecare an, regele a solicitat tratament pentru prostată. Afecțiunea Majestății Sale este benignă. Așadar, el se va prezenta la spital săptămâna viitoare pentru o procedură. Angajamentele publice ale regelui vor fi amânate pentru o scurtă perioadă de recuperare", a adăugat Palatul.

În vârstă de 75 de ani, Charles a fost cel mai longeviv prinț de Wales din istoria monarhiei britanice și a fost încoronat rege în luna mai a anului trecut, în Westminster Abbey.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!