Prinţul Albert de Monaco a achiziţionat un brad creat de designerul român de vestimentaţie Alexandru Ciucu, în cadrul unei licitaţii caritabile organizate de Action Innocence Monaco pentru a strânge fonduri în scopul protecţiei internaţionale a minorilor împotriva efectelor negative ale internetului, scrie gandul.info.

Produsul numit "Cheia către stele" la care Alexandru Ciucu a lucrat timp de 40 de zile va fi aşezat pe toată durata sărbătorilor în Palatul Princiar de la Monte Carlo. Creatorul român a participat la festivalul brazilor de Crăciun de la Monte Carlo în premieră pentru România. El şi-a prezentat creaţia alături de cele ale unor mari case de modă internaţionale: Chanel, Dior, Prada, Cartier, Gucci, Valentino, Bulgari.

"Bradul meu a fost unul stilizat, realizat din globuri aurii aşezate în formă de brad pe o pânză de catifea roşie, culoarea regală, iar sub el se află o cheie aurită, culoarea excelenţei, a luxului şi opulenţei, uşor supradimensionată, simbolizând accesul către divinitate. Tot ansamblul este încadrat de o ramă groasă, aurie, pusă pe un cadru de lemn şi îmbrăcată în organza. Pe interiorul ramei, de jur împrejur, am pus o instalaţie electrică cu 500 de beculeţe pentru a menţine spiritul Crăciunului", a spus Ciucu. Prinţul a plătit 2.000 de euro pentru creaţia nonconformistă a designerului.

Designerul Alexandru Ciucu este furnizor oficial al Casei Regale din România.