Prințul Charles al Marii Britanii a sosit, miercuri, în România, după o pauză de câțiva ani. Moștenitorul Coroanei britanice s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă și cu Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei române.

„Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 25 mai 2022, la Palatul Cotroceni, pe Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, cu ocazia unei vizite private în România. Președintele Klaus Iohannis a transmis felicitări Alteței Sale Regale cu ocazia Jubileului de Platină al Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a și a evocat excelentele relații bilaterale și Parteneriatul Strategic româno-britanic. Președintele României a subliniat rolul de liant al relației bilaterale pe care îl are comunitatea de români din Marea Britanie, bine integrată și având o contribuție pozitivă în sectoarele esențiale ale economiei și ale societății britanice”, se arată într-o informare a Administrației Prezidențiale. 

Inquam Photos / Octav Ganea

Totodată, Iohannis l-a informat pe Prințul de Wales despre ajutorul acordat Ucrainei și refugiaților ucraineni de către România, inclusiv privind coordonarea, prin hub-ul umanitar de la Suceava, a eforturilor de sprijin din partea mai multor state în beneficiul Ucrainei.

„Președintele României a apreciat dedicarea și implicarea Alteței Sale Regale în promovarea biodiversității și a mediului rural românesc, precum și în activități caritabile în țara noastră. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a discutat cu ASR Prințul de Wales despre soluții pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, aplicabile în România, Regatul Unit și la nivel internațional, subliniind angajamentul țării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice”, se mai arată în comunicatul oficial publicat pe presidency.ro. 

În cadrul vizitei în România, Prințul Charles s-a întâlnit și cu premierul Nicolae Ciucă și, totodată, a vizitat centrul pentru refugiați de la Romexpo, fiind primit de dr. Raed Arafat, șeful DSU. 

„Alteța Sa Regală Prințul de Wales a apreciat în mod deosebit susținerea cetățenilor români față de refugiații ucraineni, precum și manifestările de solidaritate și simpatie cu care românii au impresionat lumea întreagă. Totodată, Alteța Sa Regală Prințul de Wales a transmis aprecierea de care se bucură românii din Marea Britanie, care contribuie, prin munca lor, la asigurarea bunăstării și dezvoltării economice. La rândul său, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanța susținerii comunității de români din Marea Britanie, din perspectiva protejării drepturilor legale ale acestora”, se arată într-un comunicat transmis de Guvernul României. 

Inquam Photos / Octav Ganea

De asemenea, Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Consort l-au primit, miercuri, la Palatul Elisabeta pe Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales.

Inquam Photos / Octav Ganea

Prinţul de Wales a vizitat Palatul Elisabeta în anii 2011, 2016, 2017 şi 2018.

Moştenitorul coroanei britanice vizitează des România. Potrivit News.ro, prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov).

Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!