Prinţul Charles este din nou în România. Sosit marţi după-amiază cu un avion privat, pe aeroportul din Târgu Mureş, moştenitorul coroanei britanice a a discutat cu un arhitect despre lucrările de extindere pe care le are în vedere, potrivit Digi24.ro.

Întrebat de jurnalişti cum se simte, Prinţul a răspuns că "minunat".

Şi sătenii sunt încântaţi de vizita prinţului. "E o onoare pentru noi, pentru satul ăsta. Nu la fiecare sat merge. E foarte apropiat, foarte popular", le-a spus celor de la Digi24.ro un localnic.

După Viscri, Prinţul Charles a plecat la Micloşoara, la conacul bunului său prieten, contele Kalnoky, unde a şi rămas peste noapte.

Sursa citată mai menţionează că prinţul a venit pentru prima oară în România în 1998, iar de atunci a cumpărat mai multe domenii: conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o casă în Viscri, judeţul Braşov, patru gospodării în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

"Prinţul Charles nu pierde nicio ocazie să promoveze aceste zone, unde oamenii trăiesc încă într-o perfectă armonie cu natura, spune el. Proprietăţile moştenitorului coroanei britanice din România atrag în fiecare an câte 15 mii de turişti", mai scrie Digi24.ro.