Capitala Marii Britanii a sărbătorit în mod oficial, sâmbătă, ziua reginei Elisabeta a II-a, care a împlinit 89 de ani, scrie digi24.ro.

Familia regală a asistat la parada cavaleriei, iar apoi a ieşit în balconul palatului Buckingham, de unde a salutat mulţimea adunată în piaţă. Prinţul George, care încă nu a împlinit doi ani, a luat parte şi el, pentru prima dată, la ceremonii şi a furat toate privirile. Palatul Kensington a anunţat că prinţul George a purtat costumaşul tatălui său de la parada din 1984, când avea tot doi ani, scrie aceeaşi sursă.

Regina Elisabeta a II-a a participat pentru a 63-a oară la parada cavaleriei Gărzii Regale, un record pentru monarhia britanică.

Suverana şi prinţul consort au plecat împreună într-o caleaşcă de la palatul Buckingham spre locul de desfăşurare al defilării, urmaţi de un alai format din cei mai importanţi membri ai familiei regale. Printre aceştia s-a numărat şi ducesa de Cambridge, la prima apariţie publică după naşterea fiicei sale, Charlotte.

A urmat apoi exerciţiul multicolor al soldaţilor şi fanfarei sub privirile a mii de britanici şi turişti. Prinţul Charles, prinţul William şi prinţesa Anne, fiica reginei Elisabeta a II-a, au venit călare la ceremonie.

Parada, cunoscută drept Trooping the Colour, are o tradiţie de peste 250 de ani şi îşi are originile în pregătirile dinaintea bătăliilor. Este organizată an de an la începutul lunii iunie.

Suverana, ducele de Edinburgh, fiii lor şi familiile acestora ies la balcon pentru a saluta mulţimea, în timp ce deasupra Londrei trec în formaţii aparate de zbor ale aviaţiei regale.