Aglomerat în zilele toride de vară, aquapark-ul Nymphaea le oferă turiștilor și o „experiență” vizuală neplăcută: pe malul stâng al Crișului Repede, vizavi de parcul acvatic, băltesc gunoaiele.

Responsabilă cu întreținerea cursurilor de apă, Administrația Bazinală de Apă Crișuri a anunțat, pe Facebook, că zi de zi are provocarea de a menține râul curat.

„O plimbare pe malul apei ar trebui să fie un moment de relaxare și de conexiune cu natura, dar nu și atunci când pe apă plutesc deșeuri. În mod constant, colegii noștri de la Sistemul Hidrotehnic Crișul Repede sunt nevoiți să desfășoare acțiuni de igienizare pe cursurile de apă din Oradea”, a transmis ABA Crișuri, luni, pe rețeaua de socializare.

Textul este însoțit de imagini care arată că, lângă aquapark, în vegetația din râu, „staționează” PET-uri, pungi, cabluri și alte gunoaie pe care le-a adunat apa.

Fenomenul poate fi stopat doar de oameni, mai arată ABA. „Oricâte mâini ar aduna în urma altora și oricâte acțiuni de igienizare s-ar desfășura, nu vom reuși să avem ape curate acolo unde omul nu vrea”, a mai transmis instituția.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!