Noul sediu al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor şi hostelul instituţiei, destinat în principal cazării loturilor sportivilor care vin în judeţ, au fost inaugurate, vineri, de directorul instituţiei, Sorin Buhaş, prefectul Claudiu Pop şi PSD-istul Emilian Pavel, numit recent director în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului.

DJST Bihor şi-a mutat birourile de la parterul hostelului din strada Mihai Eminescu într-o clădire situată în aceeaşi curte, care era însă în stare avansată de degradare. "Este o casă construită în 1900, pe care noi am extins-o cu aceste lucrări de renovare şi modernizare, care au costat 500.000 de lei, bani primiţi de la Minister", a declarat directorul instituţiei, Sorin Buhaş.

Lucrări mult mai complexe au fost necesare la renovarea hostelului, unde au fost schimbate pardoselile, gresia, faianţa, uşile, au fost montate geamuri termopan şi a fost adus mobilier nou. "Camerele au fost dotate cu lenjerie nouă, au televizor şi acces la internet. În plus, am amenajat o sală de sport, care, însă, nu este destinată tuturor celor care se cazează la noi, ci doar sportivilor care vin cu loturile la Oradea", a mai afirmat Sorin Buhaş, adăugând că lucrările au costat 1,1 milioane de lei.

Unitatea bază sportivă a DJST Bihor are disponibile 100 de locuri în camere cu două sau patru paturi. Un loc în camerele cu patru paturi costă 35 de lei pe noapte, iar unul în cele cu două paturi, 40 de lei pe noapte. Potrivit directorului Sorin Buhaş, clienţii pot opta şi pentru meniu de trei mese pe zi, care costă între 31 şi 50 de lei.

Dacă lucrările la cele două clădiri au fost realizate la finalul anului 2012, DJST Bihor are funcţională şi o cantină proprie, care a fost renovată în urmă cu doi ani şi în care s-au investit 150.000 de lei.

Deşi îşi confirmase prezenţa la eveniment, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, nu a mai ajuns la Oradea. "Îmi pare rău că domnul ministru n-a putut ajunge. Avea şi biletul de avion cumpărat, însă, cum se mai întâmplă, au intervenit alte probleme urgente", a declarat Emilian Pavel, ajuns, recent, director interimar al Direcţiei Administrativ şi Patrimoniu din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului.