Proces de tot râsul la instanţele din Oradea, unde un puşcăriaş, închis pentru tâlhărie, a ajuns judecat şi chiar condamnat după ce a spart... ecranul televizorului din celulă. Omul se supărase pe colegii care i-au blocat postul Taraf TV, ba i-au mai şi ascuns telecomanda, sătui că îi "intoxica" din zori şi până seara cu manele la maximum. Aşa că "tarafistul", pe numele lui Berki Marton, a decis să le dea o lecţie.

Dacă n-are el manele, să n-aibă nici ei ştiri, motiv pentru care a încercat să scoată aparatul din perete, dar n-a reuşit decât să-i spargă ecranul. În loc să rezolve problema în instituţie, că doar au comitete şi comisii de disciplină, mai ales că scandalagiul s-a jurat să plătească paguba de 700 lei din banii de buzunar primiţi lunar de la familie, gardienii au pasat povestea procurorilor.

Berki a fost trimis în judecată pentru distrugere şi condamnat de Judecătoria Oradea la amendă penală, pedeapsă cu care, evident, nu-i de acord, motiv pentru care procesul s-a mutat la Curtea de Apel. Cam mult deranj pentru un ecran, ar zice Bihorel, curios ce salarii şi câtă treabă au angajaţii Penitenciarului de pasează asemenea cazuri banale de indisciplină altor instituţii...