Grădina MA hub din Oradea va fi locul unde în perioada următoare vor fi proiectate mai multe filme documentare, primul fiind "Procesul Anei", ce va fi proiectat sâmbătă, 27 mai, de la ora 20.

Serile de film sunt cuprinse în Kinedok, un program unic în Europa prin amploarea sa. În fiecare an, în şase ţări partenere (Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România) au loc vizionări de filme documentare, mai precis o selecţie de producţii interesante, care nu circulă în cinematografele comerciale.

Lungmetrajul "Procesul Anei" prezintă povestea unei tinere care urmează să candideze pentru postul de avocat al poporului în Georgia.

Filmul este regizat de Mariam Jachvadze şi Tamara Mshvenieradze, ambele cu o experienţă vastă în lumea cinematografică din Georgia, dar şi în televiziune.

Cele două regizoare georgiene vor fi prezente sâmbătă seara la proiecție, pentru o discuție deschisă cu publicul, care va fi moderată de Răzvan Marchiș, de la MA Hub. Va participa și avocata Andreea Staicu.

Cei care doresc să participe la seara de film îşi pot cumpăra bilete de pe Ambilet.ro. Preţul este de 30 de lei, în cazul adulților, şi 15 lei pentru elevi, studenţi sau pensionari.

Următoarele filme care vor fi proiectate în grădina MA hub, tot în cadrul KineDok, sunt "Love under the Hood" (r. Miro Remo, 2021) în 15 iunie, "All ends well" (r. Miroslav Janek, 2022) în 6 iulie şi Pongo Calling (r. Tomás Kratochvíl, 2022) în 27 iulie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!