Procuratura antidoping CONI a dispus, miercuri, trimiterea cazului jucătorului echipei Fiorentina, Adrian Mutu, depistat pozitiv cu sibutramină, către Tribunalul Naţional Antidoping, cu propunere de suspendare pe o perioadă de un an, informează CONI (Comitetul Olimpic Italian).

"Procuratura Antidoping l-a deferit pe jucătorul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, Tribunalului Naţional Antidoping din cadrul CONI, pentru recunoaşterea responsabilităţii privind încălcarea articolului 2.1 din codul Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), în legătură cu depistarea sa pozitivă cu sibutramină, cu ocazia unor teste antidoping efectuate după meciul Fiorentina - Bari, disputat la Florenţa, pe 10 ianuarie, şi după partida Fiorentina - Lazio, ce a avut loc pe 20 ianuarie, cu consecinţa aplicării unei suspendări pe un an, potrivit articolului 10.4 al codului WADA", se arată în comunicatul CONI.

După cum se ştie, Mutu a fost suspendat provizoriu de către CONI, iar atacantul român a renunţat să ceară analiza probelor B. Mama lui Mutu a susţinut că jucătorul a luat un medicament pentru slăbit, pe care ea îl uitase când l-a vizitat în Italia, iar pe prospectul acestuia nu scria că ar fi conţinut sibutramină.

Mutu a fost pentru prima oară în carieră depistat pozitiv la finalul anului 2004, cu cocaină, pe vremea când evolua la clubul Chelsea Londra.