Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea al Direcției Naționale Anticorupție. Aceasta a fost delegată să ocupe funcția începând de vineri, 20 septembrie, luându-i astfel locul procurorului Bogdan Chiș, care preluase conducerea tocmai de la ea.

Delegarea a fost discutată în cadrul ședinței de miercuri a secției pentru procurori a CSM.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Oradea din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Popovici Irina Felicia, procuror în cadrul acestei structuri specializate, începând cu data de 20.09.2024, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”, se arată în hotărârea CSM.

Conform documentului, decizia a fost luată în unanimitate.

În ultima perioadă Felicia Popovici activa ca simplu procuror în această structură.

Ea a mai condus DNA Oradea din 2018 până la începutul anului 2021, când și-a dat demisia, intrând apoi în concediu prenatal.

În ultimii 3 ani, conducerea serviciului teritorial a fost asigurată de Bogdan Chiș, fost procuror DNA Timișoara. Acesta părăsește funcția după ce în această vară, a fost selectat de Ministerul Justiției să ocupe funcția de magistrat de legătură în Italia.

Cine este Felicia Popovici

Absolventă a Facultăţii de Drept din Oradea, a Institutului Naţional al Magistraturii, şi procuror din anul 2009, Felicia Popovici activează la DNA Oradea din 2015.

De-a lungul anilor, ea a instrumentat dosare grele, precum cele ale medicilor șpăgari de la Serviciul de Expertiză Medicală din Casa Judeţeană de Pensii, trimiţându-i în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Între alte dosare gestionate de către procuroarea Popovici se numără cel al lui Leontin Ţârle, fostul director al Casei de Pensii, acuzat de corupţie, într-un dosar derivat din cel al subordonaţilor săi, şi cel al lui Ovidiu Dăescu, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, pus sub învinuire pentru fraudarea unor fonduri europene.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, în 2018, Felicia Popovici, pe atunci în vârstă de 36 de ani, a preluat conducerea DNA Oradea într-o perioadă tulbure pentru unitatea orădeană, pe fondul unor nemulţumiri legate de activitatea foştilor şefi, Ciprian Man şi Adrian Muntean, consemnate de inspecţiile centrale realizate la instituţie.

Situaţia a culminat, la începutul anului 2019, cu scandalul înregistrărilor dezvăluite de avocatul Răzvan Doseanu, în care procurorii DNA vorbeau despre judecători "buni" şi "răi" din justiţia locală, scandal încheiat cu revocarea din serviciul teritorial a procurorilor Ciprian Man şi a lui Cristian Ardelean.

După cum se știe, celebrul dosar penal deschis după acest episod a fost clasat, acuzaţiile formulate împotriva procurorilor anticorupţie şi a unei judecătoare de la Tribunalul Bihor fiind retrase.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!