Membrii Inspecţiei Judiciare au descoperit la Iaşi un caz de-a dreptul incredibil. Procurorul Alexandru Pavel, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, a mers beat la muncă şi a adormit cu capul pe birou în momentul în care a început audierile într-un dosar.

Potrivit ziarului "Bună ziua, Iaşi", o femeie care depusese o plângere la parchet a fost chemată de Pavel pentru a da lămuriri suplimentare. Când audierea a început, pe magistrat l-a luat somnul brusc, a pus capul pe masă şi a adormit.

"Nu mi-a zis nimic. Pur şi simplu a pus capul pe masă şi a adormit. Nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat. În primă fază, m-am speriat foarte rău şi n-am ştiut cum să reacţionez", a povestit femeia. A cerut ajutorul altor procurori, care au tras destul de mult de el ca să-l trezească. Duhnea a alcool, dar nu i-a pus nimeni etilotestul pentru a-i afla alcoolemia.

Inspectori din cadrul CSM au mers la Iaşi pentru a-l cerceta disciplinar şi au tras concluzia că Pavel este vinovat. Mai mult, i-au găsit şi alte schelete în dulap. Colegii au povestit că nu era pentru prima oară când procurorul venise mort de beat la muncă şi că îşi ţinea sticla de vodcă chiar în birou.

Inspecţia Judiciară din cadrul CSM urmează să dea un verdict în cazul magistratului.