Procurorul din Caracal, Cristian Ovidiu Popescu, care a stat până la ora 6 pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă, va fi pus sub învinuire de către procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, alături de trei polițiști, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate de Mediafax, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) va începe săptămâna viitoare urmărirea penală în cazul procurorului Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, şi ale altor trei polițiști, în cazul din Caracal, urmând ca aceștia patru să fie citați ca suspecți în dosarul privind maniera în care au intervenit autoritățile în cazul Alexandrei Măceșanu.

Procurorii SIIJ au deschis un dosar in rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.

La începutul lunii august, procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care s-a ocupat de cazul Caracal și care nu ar fi permis agenților de poliție să încalce mandatul de percheziție și să descindă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00, a fost suspendat din funcție.

Vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt anunța că a declinat Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie cauza privind modul în care structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în cazul Alexandrei Măceşanu.

Pe 29 august, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Caracal, Cătălin Zăvoianu, a fost audiat aproximativ cinci ore la SIIJ, iar pe 7 august, fostul adjunct din IPJ Olt Nicolae Alexe s-a prezentat la Secție, fiind audiat aproape 6 ore. Alexe este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, implicat în lumea interlopă locală, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informații cu privire la o mașină.

Nicolae Alexe a  declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariția Alexandrei să intre în flagrant în casa lui Dincă, invocând prevederea din Constituție care le permitea acest lucru, însă magistrații nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.