Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat că jurnalistul Robert Turcescu, care a recunoscut la începutul lunii septembrie că a fost ofiţer sub acoperire, nu va fi pus sub acuzare. În urmă cu o săptămână, parlamentarii Ilie Năstase şi Mădălin Voicu au făcut o sesizare la Parchetul General, susţinând că declaraţiile publice ale lui Robert Turcescu aduc atingere siguranţei naţionale şi reprezintă o jignire la adresa ofiţerilor sub acoperire.

Tiberiu Niţu a declarat, în această dimineaţă, că Parchetul nu s-a autosesizat cu privire la declaraţiile lui Robert Turcescu. "Nu ne-am sesizat din oficiu, întrucât am apreciat că acele împrejurări nu sunt de natură să constituie infracţiuni. Toate declaraţiile au fost analizate. Nu s-a adus atingere siguranţei naţionale", a explciat Niţu.

Referitor la sesizările depuse de Mădălin Voicu şi Ilie Năstase, procurorul general al României a explicat că în acest caz nu au fost depuse plângeri penale, ci o sesizare în care s-a cerut analizarea situaţiei.

"O decizie faţă de sesizarea domnilor nu e de luat. Domnii m-au sesizat ş m-au rugat să am grijă să veghez ca siguranţa naţională să fie apărată şi să analizez situaţia creată. Nu au făcut o plângere şi nu mi-au cerut nimic. Pur şi simplu, în calitate de parlamentari, mi-au solicitat să verific şi să apăr siguranţa naţională", a declarat Tiberiu Niţu, citat de Realitatea TV.