Money.ro a publicat, luni, un clasament al celor mai bine plătiţi profesori din universităţile de stat din România, top în care pe locul 5 era situat prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din Oradea, Mihai Berinde, cu un salariu de 277.945 lei pe anul 2009.

Portalul susţine că informaţia a fost preluată din declaraţia de avere postată de Berinde pe site-ul Universităţii Oradea.

berinde.jpgMarţi, prin biroul de presă al Universităţii, Berinde (foto) a corectat informaţia, susţinând că a realizat venitul respectiv desfăşurând activităţi în domeniul privat, de la Universitate încasând alţi 137.063 lei.

Confuzia s-a făcut în urma faptului că, în declaraţia de avere, la venitul anual încasat, Berinde şi-a trecut suma câştigată din domeniul privat, salariul de la Universitate fiind notat la "venituri din activităţi independente", ceea ce înseamnă că, practic, profesorul a încurcat rubricile din declaraţia de avere.

În urma rectificării, Money.ro l-a şi scos pe Berinde din clasamentul publicat în cursul zilei de luni. Astfel, niciun profesor orădean nu mai este inclus în acest top.