Producătorii serialelor "Grey's Anatomy" (Anatomia lui Grey), "Station 19" (Staţia 19) "The Resident" (Rezidentul) şi "The Good Doctor" (Doctorul cel bun) au decis să doneze medicilor şi pompierilor recuzita folosită pentru filmări pentru a-i ajuta în lupta cu virusul COVID-19. Ei au donat măşti, halate, mănuşi și costume de protecţie.

Potrivit site-ului de știri Ziare.com, producătorul executiv al serialului american celebru "Grey's Anatomy", Krista Vernoff, a spus că au stocuri importante de halate şi mănuşi de protecţie pe care le vor pune la dispoziţia medicilor întrucât echipamentul medical de acest fel se găseşte tot mai greu din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea şi cei care au produs serialul "Station 19", care prezintă provocările prin care trec pompierii unei staţii din Seattle, au donat recuzita. Aceştia aveau în jur de 300 de măşti pe care au decis să le ofere Departamentului de Pompieri Ontario din Canada (foto) după ce au aflat că aceştia au fost nevoiţi să le refolosească pe cele pe care le aveau.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ontario Fire Department (@ontariofiredept) on

Şi producătorii "The Good Doctor", un serial care spunea povestea unui medic tânăr ce suferă de autism, au trimis sute de măşti, halate medicale şi costume speciale medicilor spitalelor din oraşul canadian Vancouver acolo unde au avut loc filmările.

Exemplul a fost urmat şi de producătorii serialului "The Resident", care spune povestea unui medic ce se luptă cu sistemul medical corupt american. Un reumatolog din Atlanta, Karen Law, a postat pe Instagram o imagine cu articolele medicale trimise Spitalului Memorial Grady de către "The Resident". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by klaw (@karen.ll.law) on