Cesal şi-a făcut intarea pe piaţa din Ungaria. Contrar curentului general conform căruia doar firmele din Ungaria îşi dezvoltă afaceri în România, nu şi invers, producătorul de materiale de construcţii şi-a făcut miercuri intrarea pe piaţa din ţara vecină.

Potrivit unui comunicat al companiei, producătorul orădean a susţinut la Debreţin, în faţa reprezentanţilor a circa 20 de firme de construcţii, demonstraţii ale calităţii produselor sale de la zidărie şi ţiglă la vopseluri şi sisteme de izolare termică.

Totodată, pentru a veni în întâmpinarea clienţilor din ţara vecină, compania şi-a lansat un catalog de produse şi o variantă a site-ului oficial în limba maghiară.

La eveniment au luat parte, printre alţii, reprezentanţi ai firmei orădene în frunte cu directorul general Ioan Gădălean, reprezentanţi ai conducerii Camerei de Comerţ şi Industrie din Hajdu-Bihar, constructori şi distribuitori.

Cu această ocazie, Cesal a încheiat, cu firma DESZ-KER Debreţin, un contract de distribuţie a produselor în ţara vecină pe termen de trei ani în valoare totală de trei milioane de euro.

Firma orădeană urmează să se promoveze în continuare în Ungaria prin demonstraţii ale calităţii produselor şi servicii de suport tehnic pentru vânzătorii şi distribuitorii care lucrează cu acestea.

Extinderea Cesal în Ungaria intervine la cinci ani după preluarea firmei de către compania Atlas, lider de piaţă în Polonia pe producţia de materiale de construcţii. Atlas deţinea la acea dată 13 unităţi de producţie deservite de circa 2.000 de angajaţi.

În prezent Cesal deţine trei unităţi de producţie la Oradea (mortare uscate şi vopsele lavabile), Fundulea în judetul Călăraşi (mortare uscate) şi Voivozi (vopseluri), precum şi o reţea naţională de distribuţie a produselor.