Cauzele incendiului uriaş care a mistuit, duminică, o hală a fabricii UAMT din Oradea nu au fost stabilite, încă, de pompieri. "Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana sunt şi astăzi (n.r. luni), la faţa locului", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, luni, pentru BIHOREANUL.

Patronul întreprinderii, Ioan Stanciu, spune că producţia nu a fost afectată şi a fost deja reluată. "Lucrez de azi-noapte deja", a declarat Stanciu pentru BIHOREANUL. Acesta n-a dorit să facă nicio precizare privind posibilele cauze ori prejudiciul produs, la fel cum n-a vrut nici să confirme dacă fabrica este sau nu asigurată. "Stau drepţi în faţa anchetatorilor. Vă urez o zi bună şi să-mi uraţi şi dumneavoastră o zi bună", a spus Stanciu.

În acelaşi timp, veşti bune pentru orădeni vin de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor. "Staţiile de monitorizare a calităţii aerului nu au înregistrat depăşiri. Totul este în parametri normali", a declarat, luni, directorul Adriana Calapod. Deşi fumul emanat de incendiu a fost dens, vântul a suflat cu putere şi a dispersat pulberile. "De asemenea, nici nu a fost un eveniment de durată foarte mare", a precizat Calapod.

ISU Crişana a mai anunţat, luni, şi detalii privind obiectele distruse în incendiu. La parterul clădirii au ars două tone de pungi expandate şi materiale plastice, circa 2.000 litri de ulei hidraulic, aproximativ 10 tone deşeuri din plastic, iar la etaj aproximativ două tone repere din plastic şi circa patru tone deşeuri din carton.