Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Traian Bodea, a prezentat, marţi, un proiect dedicat promovării producătorilor din Bihor, prin crearea unui portal online, produsinbihor.ro, unde aceştia să fie prezentaţi tuturor celor care caută produse de calitate şi vor să susţină economia locală.

"Bihorenii trebuie să înţeleagă cât de important este să cumpere de la producătorii din judeţul lor. Astfel se menţin şi se crează locuri de muncă, iar producătorii aceia cresc şi se dezvoltă financiar şi tehnologic", a spus Traian Bodea, într-o conferinţă de presă susţinută în sala mare a Consiliului Judeţean.

Proiectul "Produs în Bihor" este în fază incipientă. "Urmează să iau legătura cu primarii comunelor bihorene, care, la rândul lor, să o popularizeze în rândul producătorilor", a explicat Traian Bodea.

Deocamdată nici site-ul propriu zis produsinbihor.ro nu a fost construit. Potrivit lui Bodea, acesta va fi, cel mai probabil, realizat de o firmă specializată, iar apoi va fi gestionat de una dintre direcţiile sau entităţile subordonate CJ Bihor. Deocamdată, n-a fost stabilit nici care va fi aceasta. "Vom cuprinde banii necesari în buget. Platforma cred că va putea fi funcţională prin martie-aprilie anul viitor", a mai spus vicepreşedintele.

Când va fi gata, site-ul va centraliza crescători de animale, producători de legume-fructe şi de alte produse naturale din Bihor. Aceştia vor trebui să trimită o prezentare şi date de contact, astfel încât să poată fi căutaţi de posibilii cumpărători. "Site-ul va fi folositor pentru bihorenii care vor să ştie că îşi cumpără produse locale, bio, dar şi pentru restaurante, spre exemplu, care vor să-şi găsească furnizori", a afirmat Bodea. Pe portal se vor putea face inclusiv cumpărături online.

Prin acelaşi proiect, vicepreşedintele CJ Bihor îşi propune ca instituţia să organizeze târguri cu produse agricole din Bihor în toate oraşele din judeţ. De asemenea, Bodea vrea să găsească o modalitate de a le furniza producătorilor certificate de "Produs în Bihor", astfel încât să poată fi recunoscuţi pe piaţă de clienţi.